Dipsaus met munt 

Een lekkere dipsaus bij rauwe Viva Veggies. Dit sausje smaakt het beste als het een poosje in de koelkast heeft gestaan en het aroma zich heeft kunnen ontvouwen. Je kunt dit sausje daarom het beste de dag van tevoren klaarmaken.

Ingredienten 

  • 300 gr. zure room
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 bosuitjes
  • 1 el. citroensap
  • 1 el. kerriepoeder
  • 8 el. munt
  • 2 Mini Komkommers
  • 1 teentje knoflook
  • Zout

Bereiding 

Snijd het bosuitje inclusief het groen heel fijn. Doe dit ook met de Mini Komkommers

Rasp de gemberwortel. Vermeng de bosuien en Komkommers met de gember, de zure room, het citroensap, de kerriepoeder en de gehakte munt of dille.

Knijp de knoflook boven het sausje fijn en voeg wat zout toe. Roer goed. Klop tot het mengsel dik begint te worden.