Gevulde Paprika's 

Bijgerecht voor 4 personen. Voorbereiding 20 minuten, bereiding 25 minuten

Ingredienten 

  • 12 mini paprika's
  • 80 gram (gare) rijst
  • 50 gram doperwtjes (uit potje of blik)
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 bosuitje
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding 

Was de paprika's en snij het kapje van de paprika af. Halveer de paprika in de lengte en snij de zaadlijsten er uit. Meng wat geperste knoflook door olijfolie, en kwast daar de paprika mee in.

 

Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang het water door de groentenbouillon. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Roer de doperwtjes, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, ringetjes bosui en rozemarijn door de rijst en vul de paprika's ermee. Leg de gevulde paprika's in een ingevette ovenschaal 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.